Marihøna

Velkommen til Marihøna 2021/22

Dette er en avdeling som i 2023/2024 gir et barnehagetilbud til 10 barn i alderen 0-3 år. 

På Marihøna jobber Trond (assistent), Stine (barnehagelærer) og Hilde (pedagogisk leder). Vi blir også til å ha studenter inne på avdelingen i perioder av året.

Vi har fokus på trygghet, tilknytning, ro og å skape gode relasjoner. De første månedene av det nye barnehageåret brukes til å bli godt kjent med hvert enkelt barn. Vi tilpasser oss barnas dagsrytmer og jobber med å skape trygghet hos barn og foreldre. 

Vi har stort fokus på å skape gode språk- og lekemiljø. Vi leser, synger, forteller, beskriver og hjelper barna å sette ord på sine opplevelser og følelser. Vi befinner oss mye på gulvet og legger til rette for god lek både mellom barn og barn-voksne. Å få gode opplevelser sammen, utvikle vennskap, le og tulle er viktig. Vi arbeider også med selvstendighet, og mestring i hverdagen.

Barnehagen ligger i et fantastisk naturområde. Vi har en gapahuk og bålplass rett utenfor gjerdet, samt en naturlekeplass som ble satt opp i 2021. Rett utenfor døra har vi skog, og vi ønsker å gi barna gode opplevelser ute hele året. Barnehagen har et flott, utfordrende terreng for barna å utforske, både innenfor og utenfor gjerdet. Småturer i nærområdet drar vi på når muligheten byr seg. 

 

Vi gleder oss til et nytt år med flotte barn og foreldre!